Lezingen

Nieuws
Werk
   -Alle
   -Ebooks
   -Luisterboeken
   -Bewerkt/Verfilmd
   -Vertaald
   -Bekroond

Auteur
   -Biografie
   -Bibliografie
   -Prijzen
   -Interviews
   -Standpunt
   -Dissertaties
   -Favorieten

Audio/Video
Foto's
Contact

Interviews

Mei 2011 - Interview over athe´sme in God of Noppes
Bij uitgeverij Houtekiet verschijnt het boek God of Noppes met interviews opgetekend door Will Jensen over geloof en ongeloof. Het boek bevat 20 bladzijden interview met Anne Provoost. Verder ook nog gesprekken over dit onderwerp met Paul Cliteur, Godfried Danneels, Jeanne Devos, Bas Haring, Rik Pinxten, Rik Torfs, Christine Van Broeckhoven, Jef Vermassen, Etienne Vermeersch en vele anderen.


Maart 2010 - Interview over athe´sme in Vrijzinnig Tijdschrift
Leo De Ley interviewt Anne Provoost over hoofddoeken en blanke mannen voor het Vrijzinnig Antwerps Tijdschrift, jg 7 nummer 4, maart 2010.


24 augustus 2009 - Interview over Beminde ongelovigen
In het magazine van het vrijzinnig centrum Geuzenhuis verschijnt een interview met Anne Provoost over athe´sme.


De Morgen, 2 april 2008
Wat moeten ongelovigen nog? Zeggen dat god niet bestaat, volstaat niet. Athe´sten moeten zelf een blijde boodschap verspreiden, vindt Anne Provoost, auteur van Beminde ongelovigen en curator van Zogezegd in Gent. Een gesprek met Filip Rogiers.


Radio een, 31 maart 2008
Anne Provoost wordt geinterviewd over haar pas verschenen essay Beminde Gelovigen. Atheistisch sermoen op radio 1 in Het Vrije Woord.


Literatuurplein, 12 maart 2008
Beminde ongelovigen is verschenen in de pamflettenreeks van uitgeverij Querido en is op de huid van de tijd geschreven. Provoost vertelt erin dat ze op een dag bijna van de sokken werd gereden door een jongen in een bestelbus, die haar door het open raam geruststellend zei dat ze niet bang hoefde te zijn dat haar iets zou overkomen, want 'God waakt over ons, hij zorgt voor jou en voor mij'. Provoost kon amper reageren, de bus scheurde alweer de hoek om. Gelukkig maar, schrijft ze, want 'ik wist werkelijk niet wat ik had kunnen opperen, behalve herhalen dat ik niet in god geloof.'