Lezingen

Nieuws
Werk
   -Alle
   -Ebooks
   -Luisterboeken
   -Bewerkt/Verfilmd
   -Vertaald
   -Bekroond

Auteur
   -Biografie
   -Bibliografie
   -Prijzen
   -Interviews
   -Standpunt
   -Dissertaties
   -Favorieten

Audio/Video
Foto's
Contact

Boek

"Een brok in m’n keel. In de zon kijken is, nu al, een van de beste debuten van 2007."
Joost de Vries in De Groene Amsterdammer.

Inhoud

‘Een mens verspilt tijd omdat hij denkt dat hij er meer dan genoeg van heeft. We schoven alles voor ons uit. Natuurlijk deden we dat. Nooit gedacht dat plotseling alles voorbij zou zijn.’

Chloë Vanderweert woont met haar ouders en haar halfzusje op het Australische platteland. Als haar vader na een val van zijn paard om het leven komt, probeert haar moeder het bedrijf draaiende te houden. Langzaam verliest ze haar greep op de situatie.

In de zon kijken is een roman over een meisje en de dood, een portret van een rouwende moeder, gezien door de ogen van een kind.


Edities in print

Nederlandstalige edities

 • In de zon kijken
  Libelle bibliotheek
  ISBN 978 90 789 8032 2


 • In de zon kijken (Midprice editie)
  Amsterdam: Querido, 2008
  ISBN 978 90 214 3405 6Franse editie

 • Regarder le soleil
  Paris: Fayard, 2009
  Traduction Marie Hooghe
  ISBN : 978-2-213-63811-9


E-boek


Audioboek


Boek als audioboek of in braille


Welke plaats neemt dit boek voor u in?
"Mijn keukentafel is door de werkzaamheden van mijn man al een aantal jaren de plek van vergaderingen en discussies over stedelijke planning, burgerinspraak, leefkwaliteit, ecologisme. Dit boek schrijven was voor mij een manier om me op mezelf terug te plooien, van tijd tot tijd weg te gaan van de sociaal-politieke praktijk waarin mijn man en ik leven. We wonen en werken in Borgerhout, een plek die een groot appèl doet op zijn inwoners, in een buurt waar je niet vrijblijvend je intrek neemt. Ik herinner me nog onze vergaderingen waarin werd gezegd dat onze stad nood had aan ‘verzoeting’. We wilden een dam opgooien tegen de verrechtsing en we rekenden op de kracht van een burgerbeweging. Gaandeweg is die roep om verzoeting door ons stadsbestuur overgenomen, en omgeslagen in een tactiek van marketing, dat was pijnlijk om te zien. Verzoeting betekent voor mij dat je verdraagt dat een ander andere manieren aanwendt om zich te uiten dan jijzelf, en een hoofddoek draagt, bijvoorbeeld. Ik denk dat ik soms ben gevlucht in mijn roman. Het is het minst politieke boek dat ik ooit heb geschreven, omdat ik volledig door de politiek was omgeven."
Interviewfragment uit Goed Gevoel