Lezingen

Nieuws
Werk
   -Alle
   -Ebooks
   -Luisterboeken
   -Bewerkt/Verfilmd
   -Vertaald
   -Bekroond

Auteur
   -Biografie
   -Bibliografie
   -Prijzen
   -Interviews
   -Standpunt
   -Dissertaties
   -Favorieten

Audio/Video
Foto's
Contact

Interview

De Streekkrant, 21 februari 2008

Boons feminateek, belangrijk tijdsdocument of obsessie van een vies manneke?

Anne Provoost is schrijfster en is curator van het literaire festival van Radio 1 Zogezegd in Gent op 4 april. Omdat haar festival gaat over erotiek in de literatuur wil ze de fenomenale feminateek aan het publiek laten zien.

“Wij hadden reeds in oktober vorig jaar het plan opgevat om Boons collectie naar Gent te halen. Ons idee heeft dus niets te maken met de beslissing van de bestendige deputatie van de Provincie Antwerpen. Het thema dit jaar is wat er veranderd is sinds mei ’68 op gebied van verbeelding en seksualiteit en in die optiek is Boons feminatheek uiteraard een uniek tijdsdocument. Het is trouwens zo dat er dit voorjaar twee boeken verschijnen over de feminatheek, bij Manteau en bij Arbeiderspers.

Bovendien wordt het tijd dat de hele verzameling eens ontsloten wordt. De enige twee mensen die ze volledig hebben gezien is/zijn Boon zelf, en zijn schoondochter. Niemand weet eigenlijk waar ze precies over gaat. Net daardoor heeft ze die mythische proporties gekregen, natuurlijk. Omdat er inderdaad sprake is van naaktfoto’s van minderjarigen, zijn wij uiteraard ook gebonden aan de zeer stringente wetgeving. Maar laat ons alstublieft het debat daarover voeren en niet eenzijdig over gaan tot een verbod op politiek niveau.”