| Eng | Fr |

Nieuws

Werk

Bewerkt/Verfilmd
Vertaald
Bekroond

Auteur
Optredens
Academisch
Audio/Video
Foto's
Contact

Verfilming

Inhoud van de film

Lucas, net twintig, moet behoorlijk tegen zijn zin samen met zijn moeder naar het huis van zijn onlangs overleden grootvader, die in Zuid-Frankrijk woonde. Het huis werd leeggeplunderd en ligt er vervallen bij. Voor Lucas ­ een habitué van het Londense nachtleven ­ valt er op het eerste zicht weinig te beleven.

Dat verandert als hij het eerst sinds vele jaren zijn jeugdvriendinnetje Caitlin terugziet. Het Amerikaanse meisje, dat grote ambities koestert als danseres, logeert in het klooster dat net naast zijn grootvaders huis gelegen is. Caitlin confronteert Lucas gaandeweg met het voor hem totaal onbekende, duistere verleden van zijn grootvader.

Een nieuwe, hoogst onaangename wereld gaat open voor Lucas. Maar beide jongeren blijven zich aangetrokken voelen tot elkaar en worden verliefd. Lucas leert inmiddels Benoit kennen, een gladde jongen die hem wat afleiding bezorgt in de sleur van het saaie buitenleven. Lucas komt steeds meer in de ban van Benoits mooipraterij en raakt geleidelijk betrokken bij diens activiteiten.

De geschiedenis lijkt zich te gaan herhalen, tot een tragisch ongeluk alles op de helling zet...

Print deze pagina... enkel als het niet anders kan!