Lezingen

Nieuws
Werk
   -Alle
   -Ebooks
   -Luisterboeken
   -Bewerkt/Verfilmd
   -Vertaald
   -Bekroond

Auteur
   -Biografie
   -Bibliografie
   -Prijzen
   -Interviews
   -Standpunt
   -Dissertaties
   -Favorieten

Audio/Video
Foto's
Contact

Recensies

De leeswelp, juni 2006
Naar de aanleiding van de herdruk, Querido Amsterdam, 2006 "Hoe dan ook, dit boek is een must. Niet alleen om dat rijke verhaal of om de prikkels tot denken over jezelf en over het menselijke bestaan, maar ook om het plezier dat je beleeft aan een suggestieve beschrijving zonder een woord te veel of aan de rake, originele beeldspraak."


Ons Erfdeel, oktober 1999
"Het boek ontroert en fascineert, door het tijdloze van de plot, door de zintuiglijke én bijwijlen humoristische epiek. Het biedt interessante literatuur voor jongelui die balen van de oeverloze kommer in zogenaamde adolescentenromans én, evengoed, voor elke volwassene die van grote verhalen op de wijze van bijvoorbeeld G. Marqués houdt."
Lees de recensie


Trouw, 24 december 1997
"De hoge literaire inzet is haar boek zeer ten goede gekomen. Provoost laat haar lezers - of ze nu twaalf zijn of achtentwintig - dwalen op de drempel van het bewustzijn en zélf fantaseren over de mogelijkheden die het verhaal biedt. Juist daarom is De roos en het zwijn een schitterend eerbetoon aan de oerkracht van het sprookje."
Lees de recensie


De Standaard der Letteren, 30 oktober 1997
"Elke poging om hier de rijkdom van dit verhaal te vatten, is ijdel en vergankelijk. Bij een tweede lectuur viel het me op hoe ik me niet alleen elk tafereel herinnerde, maar ook bijna elk woord. De Roos en het Zwijn is een rijk boek, maar het is vooral een meesterlijk taalkunstwerk."
Lees de recensie


Bibnet, 26 oktober 1997
"Hoe dan ook, dit boek is een must. Niet alleen om het rijke verhaal of om de prikkels tot denken over jezelf en over het menselijke bestaan, maar ook om het plezier dat je beleeft aan een suggestieve beschrijving zonder een woord te veel of aan rake originele beeldspraak."
Lees de recensie