Lezingen

Nieuws
Werk
   -Alle
   -Ebooks
   -Luisterboeken
   -Bewerkt/Verfilmd
   -Vertaald
   -Bekroond

Auteur
   -Biografie
   -Bibliografie
   -Prijzen
   -Interviews
   -Standpunt
   -Dissertaties
   -Favorieten

Audio/Video
Foto's
Contact

Prijs Letterkunde 2005 - Jeugd- en Kinderboek van de Provincie West-Vlaanderen

Kristien Dieltiens en Anne Provoost zijn de laureaten van de Prijs Letterkunde 2005 - Jeugd- en Kinderboek van de Provincie West-Vlaanderen. De prijzen worden op 26 november uitgereikt.

Ereplakket
De Prijs Letterkunde 2005 van de Provincie West-Vlaanderen gaat naar Kristien Dieltiens voor haar kinderboek De stille pijn van Luca. Anne Provoost krijgt de prijs voor het jeugdboek De arkvaarders. Beide jeugdschrijfsters krijgen op 26 november in Brugge een zilveren ereplakket en 2.500.

Jury
Voor de Prijs voor Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen werden 117 gepubliceerde en 47 niet-gepubliceerde werken ingediend. De jury was samengesteld uit Vanessa Joosen, Ria De Schepper, Jan Van Coillie, Herman de Graef en Wim Hofman. Tijdens de uitreikingsplechtigheid van de prijs zal Kristien Dieltiens uit haar bekroonde boek voorlezen, terwijl Anne Provoost het kortverhaal De ruiker van Ka-Bloom zal voorlezen.

Mution
Mution, de 'band' van Kristien Dieltiens' zoon Seppe, zorgt voor de muzikale noot. Na zijn Eurosong for Kids-ervaringen als 14-jarige wil Seppe nu bewijzen dat hij ondertussen als auteur en componist gegroeid is. Het is hun eerste live-optreden.