Lezingen

Nieuws
Werk
   -Alle
   -Ebooks
   -Luisterboeken
   -Bewerkt/Verfilmd
   -Vertaald
   -Bekroond

Auteur
   -Biografie
   -Bibliografie
   -Prijzen
   -Interviews
   -Standpunt
   -Dissertaties
   -Favorieten

Audio/Video
Foto's
Contact

Uitnodiging voor de voorstelling van de Letter i

I
Anne Provoost & Antoine van Loocke

Kom naar een plek waar u nooit eerder kwam,
een rafelrandje van de stad.
Bestijg een hoogte die u nooit nog zult bereiken,
en wel met een ladder.
Maar kijk uit,
één misstap,
one blink of the I,
en de situatie is onomkeerbaar...

Vele letters I naast elkaar vormen een ladder. De zoektocht naar een letter I brengt messenmaker Antoine van Loocke en schrijfster Anne Provoost tot het maken een object dat nodig is om hogerop te komen. Kunnen we ontsnappen uit de put waarin we ons bevinden? Wat als de ladder sporten heeft die snijden als messen?

Een ladder. Ideaal voor een monumentaal kunstwerk, zou je denken. Maar ladders moeten weggezet worden, want ze staan algauw in de weg. Laat ze nooit onbeheerd achter, zegt het veiligheidsvoorschrift. Gezocht werd naar een non-plek, een berging in de plooien van de stad. Van Loocke en Provoost vonden een droomplaats waarbij je je afvraagt: waarom hebben de huizen hun rug hier naar toegekeerd? Moet deze plek zo blijven of kan het anders?

Het bestijgen van de ladder impliceert een gevaar. Kunnen we nog terug? De tijd dwingt ons tot handelen. We nemen de volgende trede, al ligt daar misschien de fatale seconde, de misstap. Daarover gaan verhalen, over het begin, over hoe het verder ging, en over hoe het eindigde. Onwillekeurig kwamen Antoine van Loocke en Anne Provoost weer bij een verhaal: I/Eye (strikt autobiografisch), te vinden in het cahier I.

ABC2004, Antoine van Loocke en Anne Provoost nodigen u uit op 5 maart om 15 uur voor de presentatie van hun letter I.
Begeef u naar de parking van Rivierenhof (Turnhoutsebaan richting Deurne, afslag naar rechts meteen aan het einde van de brug over de autostrade) en volg de sporen. We brengen u naar een plek waar honden worden uitgelaten, eenden zwemmen en auto's razen... Dan gaan we picknicken in het park dat er nog niet is; breng de kinderen mee!

Belangrijk om weten:
Het beklimmen en afdalen van een ladder moet steeds gebeuren met het aangezicht naar de ladder toe. Hierbij moeten, om een betere grip te hebben, de sporten vastgehouden worden en niet de ladderbomen. Blijf met de beide voeten op de ladder om een ongelijkmatige belasting te voorkomen. De gebruiker plaatst zich met het aangezicht naar de ladder, de tippen van de schoenen tegen de ladderbomen. Bij een correcte opstelling kan de gebruiker met gestrekte armen de sport vastnemen op armhoogte.

Wegbeschrijving:
Begeef u naar de parking van Rivierenhof. Doe dit bij voorkeur met de fiets of met de tram of bus. Tram 10 afstappen aan het Coghelsplein in Deurne, doorheen Graffeusstraat tot aan het park. Bus 41.0 stopt eveneens aan het Coghelsplein.
Met de fiets: Turnhoutsebaan richting Deurne, afslag naar rechts meteen aan het einde van de brug over de autostrade. Of het rode fietspad volgen langs de Singel tot je ter hoogte komt van 't Schijn.